Is uw fiets klaar voor de winter?

Fietsen valt in de herfst en winter niet altijd mee. Het is koud, het waait, het regent of het is glad. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet om jou met een comfortabeler gevoel de weg te laten betreden.

1. Banden
Goede banden kunnen het verschil maken. Wanneer ze geen profiel meer hebben of vierkant zijn, glijd je een stuk makkelijker uit op een glad wegdek. Banden hebben bij gladheid of sneeuw meer grip als ze wat zachter zijn dan normaal. Laat ze dus ietsje leeglopen voor een lagere bandenspanning.

2. Remmen
Controleer of de remmen nog in orde zijn. De blokjes kunnen versleten zijn en dan duurt het langer voordat je tot stilstand komt. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren.

3. Zadel
Misschien niet voor de hand liggend, maar de hoogte van het zadel speelt ook een rol. Zet deze wat lager om gemakkelijker de voeten op de grond te kunnen plaatsen wanneer je dreigt te vallen.

4. Opvallen
In de herfst en winter is het vroeg donker en daarom is het belangrijk om goed zichtbaar te zijn op de fiets. Ongelukken kunnen met goede fietsverlichting voorkomen worden. Reflecterende kleding, -handschoenen of -strips zorgen voor extra veiligheid.

Is je fiets aan vervanging toe? Kijk dan in onze webshop naar voordelige fietsen van een degelijke kwaliteit voor dames, heren, meisjes en jongens.

Damesfietsen
Herenfietsen
Meisjesfietsen
Jongensfietsen