Montage fietsen

PDF Handleiding Popal fiets

PDF Handleiding Vogue fiets

PDF Handleiding Highlander fiets

PDF Handleiding Troy BMX Crossfiets

PDF Handleiding Volare Kinderfiets

PDF Handleiding Altec Urban

PDF Handleiding Altec Dutch

PDF Handleiding Altec Metro

PDF Handleiding Altec Stadsfiets

PDF Handleiding Altec Kinderfiets

PDF Handleiding Progress Bike

PDF Anleitung Progress Bike

PDF Handleiding Spirit fiets (algemeen)

100% Rijklaar

Als extra service biedt voordeelfiets de mogelijkheid tot 100% rijklaar geleverd bij kinderfietsen, de dames- en herenfietsen 28 inch. Kies voor gemak en laat uw fiets voor slechts 49,00 euro rijklaar afleveren! De fiets wordt dan op een door u gewenst moment 100% rijklaar geleverd. 

Voordeelfiets.nl levert alle elektrische fietsen rijklaar af. Hiervoor betaalt u geen extra kosten. De fiets wordt volledig rijklaar gemaakt door één van onze servicemonteurs in uw regio. Onze servicemonteur neemt rechtstreeks contact met u op om de aflevering in te plannen. Na aflevering kunt u direct gebruik maken van uw nieuwe elektrische fiets.

95% Afgemonteerd

Als de fiets 95% is afgemoteerd zijn de montagewerkzaamheden eenvoudig; trappers erop zetten, zadel en stuur vastzetten en fietsen maar! 

85% Afgemonteerd

Technische onderdelen hoeft u in ieder geval niet zelf te monteren. Om de verzendkosten zo laag mogelijk te houden worden de fietsen zo compact mogelijk verpakt. Om deze reden worden bepaalde onderdelen niet op de fiets gemonteerd. De onderdelen die u zelf nog moet monteren zijn:

 • Voorspatbord
 • Voorwiel
 • Stuur
 • Pedalen
 • Zadel
 • Transportrek voor (indien van toepassing)
 • Banden oppompen

Gereedschap

Bij de fietsen is geen gereedschap bijgesloten. U dient u eigen gereerdschap te gebruiken voor het monteren van de fiets. Het gereedschap dat nodig is bij het zelf afmonteren van de fiets:

 • Steeksleutels (maat 8, 10, 13, 14 en of 15)
 • Inbussleutel (3 t/m 8mm)
 • Schroevendraaier (kruiskop en platkop)
 • Schaar of tang (om het verpakkingsmateriaal los te maken)
 • Montagevet (advies, is niet noodzakelijk)

 

Trappers monteren

Let op! Op een trapper staat een L (links) of een R (rechts) die aangeven voor welke kant hij bestemd is.

In tegenstelling tot het rechter pedaal heeft de linker trapper een linkse schroefdraad. Vastzetten gaat tegen de wijzers van de klok in en losdraaien gaat dus met de wijzers van de klok mee.

Doe voor de montage een klein likje vet op de schroefdraad. Draai het draadeind van de trappers altijd eerst met de hand in de schroefdraad van de crank. Zou dat meteen met een sleutel gebeuren, dan kan de draad onherstelbaar beschadigen.

Montagevideo's

Onderhoud

Ons advies is om de fiets binnen drie maanden een onderhoudsbeurt te geven. Dit gaat om een controle van de slijtende onderdelen. U kunt dit zelf doen of de fiets langs een fietsenmaker te brengen voor een onderhoudsbeurt. Dit verlengt de levensduur van de fiets en voorkomt overbodige reparaties in de toekomst.

Vragen?

Heeft u vragen over de montage? Neem dan contact met ons op!